Jak řešíte dochucování při vaření? Vážíte každou ochutnanou lžičku nebo to neřešíte?
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Snažím se ochutnávat třeba jen jednou a dochucovat odhadem. Nebo dám někomu ochutnat. Taky záleží co to je za jídlo. Případně si trošku připočítám k porci - dřív jsem to i zvážila, dnes to už odhadnu. Ochutnávání těsta je mor, na to musím myslet, abych neuždibovala...
taky si myslím, že ochutnávání a dojídání po dětech, to je to po čem nabíráme. Člověk si řekne lžička sem, lžička tam, ale za celý den se to pěkně nasčítá :( :)
Nevážím lžičky, jsou to jen kapky,ale to si asi říká každý,ne? :-) Většinou dochuciji dle odahu, je to problém s rodinou, já mám ráda chuť potravin,když ji cítím,přes koření to kolikrát ani nejde poznat.V restauraci se nenajím.Kdysi jsem milovala smažený Hermelín, dneska?Cítím jen tuk a sůl.Není to pro mne jídlo,jen hmota.Dětem taky moc nesolím ,a v jídle se nimrají, slupnou jen rajskou,palačinky, špagety,žemlovku,řízek a párek,ale když jsou u prarodičů,tak snědí vše co dostanou,kořeněné a slané a pochutnávají si.To mě mrzí.
Myslím, že často roste množství ochutnávaného jídla s tím, jak nám jídlo chutná. Občas jsme radili chronickým ochutnávačům si jednou při vaření jídla dát na talířek vše, co jsme chtěli ochutnat a někdy to byla celá porce. Doporučovala bych zpočátku zapisování v sebekoučinku, tam opravdu odhadnout i tu lžíci a nebo až začnete péci cukroví tak tam dát i uždibování syrového těsta - leckdy toto neuvědomělé ochutnávání je příčinou nadměrného energetikcého příjmu